halvaborujerd@gmail.com
/
02191090710,09169622206
خواص شیره انگور از دیدگاه طب سنتی + خواص و مضرات شیره انگور

خواص شیره انگور از دیدگاه طب سنتی + خواص و مضرات شیره انگور

خواص شیره انگور در طب سنتی + فواید و مضرات دوشاب

خواص شگفت آور شیره انگور در طب اسلامی

شیره انگور که در طب سنتی دبس یا دوشاب نامیده می ‌شود، فواید زیادی برای سلامتی انسان دارد. طبع این خوراکی گرم و تر است و بیش ‌تر افراد می ‌توانند استفاده کنند. این شهد شیرین مقوی، مغذی و ضد نفخ است و به خاطر داشتن ویتامین ‌ها و مواد معدنی حیاتی از جمله کلسیم، پتاسیم، منیزیوم، آهن و ویتامین ‌های A، B، C برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است پس هرگز خوردن آن را فراموش نکنید.

خواص شیره انگور در طب سنتی

شیره انگور انرژی ‌زا است چون قند طبیعی زیادی دارد و این قند خیلی سریع در بدن حل‌ شده و انرژی بدن شما را به طور تأمین می ‌کند. این شیره گیاهی به پیشگیری از بیماری ‌هایی همانند فشارخون بالا، افزایش کلسترول خون، آمبولی و رگ‌ های واریسی کمک بسیاری می‌ کند و از آنجایی که حاوی ماده ‌ی معدنی پتاسیم است موجب رقیق شدن خون و جلوگیری از حمله قلبی می‌ شود. شیره انگور همچنین برای درمان عفونت و التهاب بسیار مؤثر است و اثرات شیمی ‌درمانی را کم می‌ کند.

بیشتر بخوانید: روش نگهداری و خواص شیره انجیر

خواص شیره انگور برای درمان کم ‌خونی

کم ‌خونی بیماری شایع است که اغلب افراد به ‌ویژه خانم ‌ها به دلیل رژیم غذایی ناسالم گرفتار آن می‌ شوند. شیره انگور حاوی آهن و ویتامین B۱۲ است که با بالا بردن سطح گلبول قرمز در بدن نقش بسیار مؤثری را در خون ‌سازی ایفا می ‌کند و یک درمان مؤثر برای رفع کم ‌خونی است. این ماده غذایی حدود یک ‌سوم از نیاز روزانه ‌ی بدن به آهن را تأمین می ‌کند. برای استفاده از شیره انگور به‌ منظور درمان کم‌ خونی بهتر است هر روز صبح، یک الی دو قاشق غذا خوری از این شیره مصرف شود، این کار باعث افزایش تولید آهن در بدن می ‌شود و از بروز کم‌ خونی پیشگیری می‌ کند.

خواص شیره انگور برای پیشگیری از سرطان

خواص شیره انگور برای پیشگیری از سرطان

شیره انگور دارای آنتی ‌اکسیدان‌ های متنوع و بسیار قوی است. این آنتی ‌اکسیدان ‌ها با پیچیدن به دور سلول‌ های بدن، از سرطانی شدن آن‌ ها توسط رادیکال ‌های آزاد جلوگیری می‌کنند. آنتی ‌اکسیدان ‌ها محرک ترشح بیشتر گلبول سفید نیز هستند. عامل افزایش سطح گلبول سفید در بدن به همراه وجود مواد معدنی حیاتی مانند پتاسیم و آهن در این شیره گیاهی موجب بالا رفتن ایمنی بدن می‌ شود و بدن را در برابر بیماری‌ ها محافظت می‌ کند.

خواص شیره انگور برای کبد

شیره انگور سبب بازکنندگی گرفتگی ها می شود به همین خاطر مصرف شیره انگور همراه با سرکه انگور برای جلوگیری از ایجاد انسداد در مجاری کبد توصیه می شود.

بیشتر بخوانید: حلوا ارده چیست

خواص شیره انگور برای پوست

خواص شیره انگور برای پوست

فواید شیره انگور برای پوست بسیار مفید است. مصرف آن باعث ترمیم بافت‌ های آسیب‌ دیده پوست و جلوگیری از پیر شدن پوست می ‌شود. این شهد گیاهی گلبول ‌های قرمز خون را افزایش می ‌دهد که این امر به خوش‌ رنگی و سرخی پوست صورت کمک می‌ کند. شیره انگور در برابر اثرات مضر نور آفتاب از پوست محافظت کرده و برای التیام ورم ‌هایی که به دلیل ضربه در بدن ایجاد شده، بسیار مؤثر است. قرار دادن شیره انگور به ‌صورت مستقیم بر روی پوست، لک و چین ‌و چروک‌ های آن را از بین می ‌برد و از افتادگی پوست پیشگیری می ‌کند.

خواص شیره انگور مؤثر در تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر

شیره انگور به دلیل داشتن قند طبیعی و ویتامین ‌های حیاتی، باعث تقویت سلول ‌های مغزی می ‌شود و می‌ تواند انرژی فعالیت این سلول ‌ها را به ‌خوبی تأمین کند. همچنین مواد غذایی که طبع گرم دارند برای بهبود عملکرد سلول‌ های مغزی بسیار مفید هستند به همین علت شیره انگور نقش مؤثری در تقویت حافظه و جلوگیری از پیری مغز دارد.‌

خواص شیره انگور برای چاقی

افراد کم ‌بنیه و لاغر هم می‌ توانند از شیره انگور برای چاق شدن و تأمین انرژی بدن خود استفاده کنند. این شیره به دلیل داشتن کالری بسیار زیاد باعث چاقی می ‌شود به همین علت مصرف زیاد آن به افراد چاق یا کم ‌تحرک اصلا توصیه نمی ‌شود. این افراد نباید از مخلوط شیره انگور با شیر یا چای استفاده کنند چون باعث ایجاد چربی اضافه در بدنشان و اضافه ‌وزن بیشتر آن ها می ‌شود؛ مواد غذایی که به همراه شیره انگور مصرف می ‌شوند، می‌توانند در اثرگذاری آن بر وزن بدن تأثیرگذار باشند.

خواص شیره انگور برای کودکان

خواص شیره انگور برای کودکان

شیره انگور به دلیل داشتن مقدار زیاد مواد معدنی و ویتامین ‌ها، برای رشد کودکان مؤثر است. چون کودکان برای رشد به مواد مغزی بیشتری نیاز دارند توصیه می‌شود در رژیم غذایی آن‌ ها از شیره انگور استفاده شود. شیره انگور کالری بالایی دارد برای کودکان ضعیف، لاغر و یا افرادی که در اثر بیماری طولانی یا عمل جراحی ضعیف شده‌ اند بسیار مفید است.

خواص شیره انگور برای آقایان

شیره انگور به دلیل ویتامین ها و مواد مغذی فراوان انرژی زا بوده و سبب افزایش تمایل جنسی در آقایان می شود. مصرف شیره ی انگور به تولید سالم هورمون های جنسی کمک می کند. مصرف شیره انگور به دلیل طبع گرم تحریک کننده میل جنسی در افرادی است که طبع سرد دارند.

فواید شیره انگور برای دوران بارداری

فواید شیره انگور برای دوران بارداری

وجود مواد مغذی زیاد در شیره انگور، باعث تقویت قوای جسمانی زنان کم‌ بنیه به ‌خصوص در زمان بارداری می ‌شود و به رشد بهتر جنین کمک می‌ کند. در این خوراکی شیرین ترکیباتی از جمله فسفر، کلسیم، منیزیم و ویتامین K وجود دارد که برای بالا بردن تراکم استخوان ‌ها عالی هستند. به همین دلیل مصرف آن در زمان بارداری برای جبران کمبود کلسیم توصیه می ‌شود. مادرانی که در معرض ابتلاء به دیابت دوران بارداری هستند نباید در مصرف شیره انگور زیاده ‌روی کنند همچنین مصرف آن به افرادی که قبل از بارداری به دیابت مبتلا بودند توصیه نمی ‌شود.

دیگر فواید شیره انگور

درمان کننده‌ ی صرع، کهیر، سرفه مزمن، تپش قلب، لاغری مفرط، ضعف احشا و یرقان است. برای بیماری‌ های طحال، افسردگی و غضب مفید است. برای روان کردن ادرار نیز از آن استفاده می‌ شود.

یکی دیگر از فواید دوشاب، غلیظ کردن شیر مادر است، به همین دلیل اگر شیر مادری رقیق باشد، می‌تواند در کنار بقیه درمان‌ها شیره انگور را مصرف کند.

مضرات شیره انگور

مضرات شیره انگور

فواید شیره انگور بسیار زیاد است اما با توجه به ویژگی ‌های جسمی افراد و نحوه مصرف آن ممکن است عوارضی نیز داشته باشد. همان‌طور که گفته شد طبع این شهد خوراکی گرم و تر است بنابراین مصرف زیاد آن برای افراد گرم ‌مزاج ممکن است باعث غلیظ شدن صفرا و درنتیجه ایجاد سردرد، بالا رفتن حرارت بدن و جوش زدن در صورت و بدنشان شود. برای رفع این حالات می ‌توان از تخم ریحان و یا میوه ‌های تازه با طبع سرد استفاده کرد.

علاوه بر آن با وجود قند زیادی که در این شیره وجود دارد مصرف آن برای افراد دیابتی نیز توصیه نمی ‌شود. همچنین وجود کالری بالا در شیره انگور باعث چاقی و اضافه ‌وزن در افراد کم‌ تحرک که ورزش منظم ندارند می‌ شود و بهتر است این افراد نیز در مصرف این خوراکی اعتدال را رعایت کنند.

مقدار مصرف شیره انگور

مقدار مصرف معمول شیره انگور برای افراد مختلف متفاوت است. برای بزرگسالان یک تا سه قاشق غذاخوری و برای کودکان یک تا سه قاشق مرباخوری در روز مقدار مناسبی است ولی در کل مقدار مصرف آن کاملاً متناسب با ذائقه افراد است، فقط باید دقت کرد که با توجه به طبع گرم و قند بالای موجود در شیره انگور، افراد گرم ‌مزاج و دیابتی در مصرف این شیره زیاده ‌روی نکنند.

بهترین زمان خوردن شیره انگور

بهترین زمان خوردن شیره انگور

یکی از بهترین زمان‌ های استفاده از شیره انگور فصل سرد سال است و به دلیل خواص مفیدی که این ماده ‌ی غذایی در درمان و تسکین بیماری‌ های فصل سرما دارد، بهتر است جایی برای آن در برنامه ‌ی غذایی تان باز کنید. از منظر طب سنتی، شیره انگور خصلت‌ های زیادی دارد.

نظرات کاربران پیرامون این مطلب

انصراف از پاسخ به کاربر
 
دریافت اخبار

ثبت در خبرنامه